top of page

Veenland

Veenland zeep zit standaard in de zeepcollectie van Moorlander en komt tot stand door de vermenging van verse natuurveen met gezonde oliën en loog. Het is een zachte zeep die geschikt is voor de gevoelige huid en heerlijk ruikt naar varens en mos.

Alsof je in een veen-natuurgebied bent!

Ingrediënten:

 

Natuurveen

Natuurveen bestaat uit 100 procent planten en boomresten die zich over duizenden jaren hebben gevormd. Door de zuurstof vrije omgeving hebben ze hun waardevolle stoffen en mineralen behouden. Zo bestaat natuurveen uit zink, ijzer en selenium. De actieve stoffen in natuurveen hebben antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen, reduceren stress en verbeteren de darmgezondheid. De natuurveen van Moorlander is gecertificeerd als therapeutisch middel en wordt al honderden jaren in kuuroorden gebruikt in onze buurlanden. In de zeep verwerkt, heeft veen een zuiverende en voedende werking.

INCI: Peat extract

Druivenpitolie

Het geheim van een gezonde en strakke huid. Druivenpitolie is ideaal voor de ouder wordende en gevoelige huid. De olie heeft een milde, verstevigende werking en voedt de huid tot diep in de poriën door de aanwezige vetzuren. De grote hoeveelheid antioxidanten gaan de huidveroudering tegen en helpen tegen huiduitslag. De celopbouw wordt gestimuleerd zodat de huid zachter en soepeler wordt. Daarom is druivenpitolie in deze zeep verwerkt; Wil je niet reinigen maar wel lekker strak, gebruik dan pure druivenpitolie voor gezicht en lichaam.

INCI: Vitis vinifera 

Walnootolie

Walnootolie regenereert de huid, stimuleert de lymfecirculatie en helpt goed bij cellulitebehandelingen. 

INCI: Juglans regia seed oil

Koolzaadolie (verzeept)

Moorlander gebruikt koolzaadolie als basisolie in elke zeep. Maar toch even goed om het te benoemen, want koolzaadolie komt uit de regio, dus lekker dicht bij huis. En wat goed is moet je gebruiken. Koolzaadolie heeft antiseptische eigenschappen voor de huid. Het verzacht en vertraagt het verouderingsproces van de huid dankzij de aanwezige vitamine E.

INCI: Sodium rapeseedate

Zonnebloemolie (verzeept)

We gebruiken zonnebloemolie in onze basisolie omdat het een mooie aanvulling is op de koolzaadolie. Zonnebloemolie zit vol met vetzuren en vitamine E en houdt zeep betaalbaar. 

INCI: Sodium sunflowerseedate

Kokosolie (verzeept)

Om een stevige blok zeep te krijgen, heb je een harde vet nodig. Moorlander heeft boter geprobeerd en net als vroeger varkensvet (reuzel), maar het meest geschikt en natuur- en diervriendelijke product is kokosolie. Niet zo dicht bij huis, maar wel een heel mooi ingrediënt dat de huidt voedt en schuim geeft aan de zeep.

INCI: Sodium cocoate

 

Olijfolie (verzeept)

Olijfolie geeft een goede balans aan het basis zeep recept. Het combineert goed met de andere oliën en vetten en heeft een lagere Ph waarde. Het is zeer mild, verzorgend en heeft het vocht inbrengende eigenschappen. 

INCI: Sodium olivate

 

 

zeep veenland_edited.png

Alle standaard zepen zijn gemaakt conform de Europese regelgeving voor cosmetica en hebben een Product Information File (PIF) inclusief een Certificate of Analysis. Moorlander koopt geuren en essentiële oliën in die beschikken over een Material Safety Data Sheet en IFRA certificaat (Standards of the International Fragrance Association).

Daarnaast zijn er speciale edities of seizoensgebonden zepen. Deze zepen beschikken (nog) niet over een PIF. 

bottom of page