top of page

Pauperzeep

Pauperzeep zit standaard in de zeepcollectie van Moorlander en komt tot stand door de vermenging van verse natuurveen met gezonde oliën en loog. Het is een zachte zeep die geschikt is voor de wat drogere huid dankzij de extra wolvet en heeft de geur van seringen. 

Ingrediënten:

 

Natuurveen

Natuurveen bestaat uit 100 procent planten en boomresten die zich over duizenden jaren hebben gevormd. Door de zuurstof vrije omgeving hebben ze hun waardevolle stoffen en mineralen behouden. Zo bestaat natuurveen uit zink, ijzer en selenium. De actieve stoffen in natuurveen hebben antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen, reduceren stress en verbeteren de darmgezondheid. De natuurveen van Moorlander is gecertificeerd als therapeutisch middel en wordt al honderden jaren in kuuroorden gebruikt in onze buurlanden. In de zeep verwerkt, heeft veen een zuiverende en voedende werking.

INCI: Peat extract

Distelolie 

Distelolie is zeer rijk aan essentiële linolzuren en vitamine E en bevat een bijzonder hoog aantal onverzadigde vetzuren, uit de zaden van de distel. Saffloerolie of distelolie wordt gebruikt om zijn matterende eigenschappen en is zeer geschikt voor een vette huid. Het staat bekend om het gebruik bij acne en een onzuivere huid.

INCI: Organic Safflower seed oil

Goudsbloemolie

Goudsbloemolie (Calendula) wordt veelvuldig gebruikt als herstellende olie voor wondjes op de huid, maar ook voor eczeem. Het versterkt, reinigt en versoepelt de huid.

INCI: Helianthus annuus seed oil*, Calendula officinalis flower extract*

* Uit biologische teelt

Wolvet

Een echte pauperzeep wordt gemaakt met reuzel als hard vet-aandeel. Want met reuzel kun je ontzettend goede zeep maken en het was vroeger makkelijk voor handen. Bovendien was het goedkoop; de allerarmste kon zelf zeep maken. Maar we hebben gemerkt dat reuzel niet populair is en we hebben om toch eenzelfde effect te hebben, de reuzel vervangen door wolvet. Ook lekker vet en daarmee beschermend voor de huid.

INCI: Lanolin/ Adeps lanae 

Koolzaadolie (verzeept)

Moorlander gebruikt koolzaadolie als basisolie in elke zeep. Maar toch even goed om het te benoemen, want koolzaadolie komt uit de regio, dus lekker dicht bij huis. En wat goed is moet je gebruiken. Koolzaadolie heeft antiseptische eigenschappen voor de huid. Het verzacht en vertraagt het verouderingsproces van de huid dankzij de aanwezige vitamine E.

INCI: Sodium rapeseedate

Zonnebloemolie (verzeept)

We gebruiken zonnebloemolie in onze basisolie omdat het een mooie aanvulling is op de koolzaadolie. Zonnebloemolie zit vol met vetzuren en vitamine E en houdt zeep betaalbaar. 

INCI: Sodium sunflowerseedate

Kokosolie (verzeept)

Om een stevige blok zeep te krijgen, heb je een harde vet nodig. Moorlander heeft boter geprobeerd en net als vroeger varkensvet (reuzel), maar het meest geschikt en natuur- en diervriendelijke product is kokosolie. Niet zo dicht bij huis, maar wel een heel mooi ingrediënt dat de huidt voedt en schuim geeft aan de zeep.

INCI: Sodium cocoate

 

Olijfolie (verzeept)

Olijfolie geeft een goede balans aan het basis zeep recept. Het combineert goed met de andere oliën en vetten en heeft een lagere Ph waarde. Het is zeer mild, verzorgend en heeft het vocht inbrengende eigenschappen. 

INCI: Sodium olivate

zeep pauper.jpg

Alle standaard zepen zijn gemaakt conform de Europese regelgeving voor cosmetica en hebben een Product Information File (PIF) inclusief een Certificate of Analysis. Moorlander koopt geuren en essentiële oliën in die beschikken over een Material Safety Data Sheet en IFRA certificaat (Standards of the International Fragrance Association).

Daarnaast zijn er speciale edities of seizoensgebonden zepen. Deze zepen beschikken (nog) niet over een PIF. 

bottom of page