top of page

ZWARTGOUD

Zwartgoud zeep zit in de standaard zeepcollectie van Moorlander en bevat een hoog aantal ingrediënten die de huid zuiveren van onreinheden en tegelijkertijd zacht is dankzij het minimale loog aandeel. Zwartgoud zeep bevat geen parfum, slechts een lichte geur van de essentiële pijnboom en dennennaald oliën. Het is bijzonder geschikt voor een problematische en beschadigde huid, zoals acne.

 

Ingrediënten:

 

Natuurveen, verse en gedroogd

Natuurveen -ook wel het zwarte goud genoemd– bestaat uit 100 procent planten en boomresten die zich over duizenden jaren hebben gevormd. Door de zuurstof vrije omgeving hebben ze hun waardevolle stoffen en mineralen behouden. Zo bestaat natuurveen uit zink, ijzer en selenium. De actieve stoffen in natuurveen hebben antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen, reduceren stress en verbeteren de darmgezondheid. De natuurveen van Moorlander is gecertificeerd als therapeutisch middel en wordt al honderden jaren in kuuroorden gebruikt in onze buurlanden. In de zeep verwerkt, heeft veen een zuiverende en voedende werking.

INCI: Peat extract

 

Actieve kool

Actieve kool werkt als een filter, het is een speciaal behandelde koolstof die door adsorptie allerlei stoffen aan zich kan binden. Hierdoor heeft het een zuiverende werking. Tegenwoordig wordt actieve kool veelvuldig in voeding en cosmetica gebruikt, van tandpasta tot de olie die we in de keuken gebruiken. Vroeger was actieve kool vooral bekend als diarree stopper, in de vorm van Norit tabletten omdat het schadelijke stoffen kan binden. In de zeep heeft actieve kool een zuiverende werking die vetten en vuil bindt.

INCI: Activated charcoal

 

Rosewood etherische olie (Rozenhout)

Rosewood olie is een exclusieve waardevolle olie en wordt gewonnen uit versnipperde hout en past daarom goed bij natuurveen dat ook uit boomresten bestaat. Rosewood kalmeert de huid en heeft eencelactiverende werking (anti aging) maar staat ook vooral bekend voor haar antibacteriële en antiseptische werking. De geur van rosewood is goed tegen slaapstoornissen en wordt ook in de aromatherapie gebruikt. 

INCI: Aniba rosaeodara wood oil

 

Pijnboom en dennennaald etherische oliën

Dit is een natuurlijke olie mix van diverse pijnboom en dennennaald oliën. Deze etherische oliën hebben een antiseptisch effect, als wel rustgevend. Geeft een fris bittere geur.

INCI:
Pinus sylvestris leaf oil (grove den), Pinus mugo leaf oil (pijnboom), Pinene (pineen/ dennenhars), Abies sibirica needle oil (sparrennaald), Juniperus communis wood oil (jeneverbes hout), Citrus sinensis peel oil (limoen/ zoete sinaasappel)

 

Koolzaadolie (verzeept)

Het gele goud van eigen bodem. Waarom van ver halen als je kwaliteit in huis hebt? Koolzaad wordt natuurlijk veelvuldig in de keuken gebruikt, maar ook voor de huid is koolzaad een fijne basisolie omdat ze hydraterend en voedend is.

INCI: Sodium rapeseedate

 

Zonnebloemolie (verzeept)

We gebruiken zonnebloemolie in onze basisolie omdat het een mooie aanvulling is op de koolzaadolie. Zonnebloemolie zit vol met vetzuren en vitamine E en houdt zeep betaalbaar. 

INCI: Sodium sunflowerseedate

 

Kokosolie (verzeept)

Om een stevige blok zeep te krijgen, heb je een harde vet nodig. Moorlander heeft boter geprobeerd en net als vroeger varkensvet (reuzel), maar het meest geschikt en natuur- en diervriendelijke product is kokosolie. Niet zo dicht bij huis, maar wel een heel mooi ingrediënt dat de huidt voedt en schuim geeft aan de zeep.

INCI: Sodium cocoate

 

Olijfolie (verzeept)

Olijfolie geeft een goede balans aan het basis zeep recept. Het combineert goed met de andere oliën en vetten en heeft een lagere Ph waarde. Het is zeer mild, verzorgend en heeft het vocht inbrengende eigenschappen. 

INCI: Sodium olivate

Veenzeep Zwartgoud

Alle standaard zepen zijn gemaakt conform de Europese regelgeving voor cosmetica en hebben een Product Information File (PIF) inclusief een Certificate of Analysis. Moorlander koopt geuren en essentiële oliën in die beschikken over een Material Safety Data Sheet en IFRA certificaat (Standards of the International Fragrance Association).

Daarnaast zijn er speciale edities of seizoensgebonden zepen. Deze zepen beschikken (nog) niet over een PIF. 

bottom of page